برخلاف صافکاری PDRکه برای برطرف سازی فرورفتگی های خودرو از جمله فرورفتگی های ناشی از تگرگ و طوفان کاربرد دارد، عملیات لیسهگیری برای خراش های عمقی استفاده می شود. نحوه لیسه گیری خودرو به شرح زیر است: در اولین مرحله لازم است تا محل خراش با استفاده از شوینده های مناسب تمیز شود. سپس قسمت آسیب دیده زیر نور فرابنفش و یا نور آفتاب قرار می گیرد. این کار سبب می شود تا عمق خراش مشخص شود. در مرحله بعد، تعمیرکار با توجه به رنگ خودرو، محل خراش را بتونه کاری می کند. حال نوبت به رنگ کاری خراش می رسد. برای این کار از رنگ خشک و یا رنگ جامد استفاده می کنند. در این مرحله لازم است تا فرایند صافکاری و لیسه کشی انجام شود. با استفاده از لیسه های مخصوص، رنگ اضافی برداشته شده و فرورفتگی از بین می رود. در نهایت، تکنسین با استفاده از دستگاه پولیش و واکس کاری بدنه، خودروی شما را همانند روز اولش می سازد.
لیسه گیری خودرو همواره آسیب دیدن بدنه خودرو یکی از بزرگ ترین نگرانی ها است. روش های مختلفی برای رفع این مشکلات وجود دارد. روش لیسه گیری و یا قلم گیری، فرایند لیسهگیری یا لیسهکشی به بهترین شکل، مشکل خودروی شما را برطرف خواهد کرد.
همواره آسیب دیدن بدنه خودرو یکی از بزرگ ترین نگرانی های مالک این وسیله نقلیه است. از این رو روش های مختلفی برای برطرف سازی این مشکلات به وجود آمده است. از صافکاری سنتی گرفته تا صافکاری PDR و روش لیسه گیری و یا قلم گیری.
اما هر یک از روش های فوق مزایا و معایب خاص خود را داشته و بسته به وسعت و عمق آسیب می توانند موثر باشند. آنچه که ما در این محتوا قصد داریم به بیان آن بپردازیم، طرز لیسه گیری خودرو است بنابراین اگر شما هم می خواهید با این روش آشنا شده و به طور دقیق از چگونگی لیسهگیری اطلاع یابید، تا انتها با ما همراه باشید.
باید بدانید که بدنه خودرو از سه لایه فلز تشکیل شده است. زمانی که وسیله نقلیه دوست داشتنی شما تحت عوامل مختلفی آسیب ببیند، ممکن است این آسیب و خراش ها به هر لایه از این فلز وارد شوند. این کار متخصص است که تشخیص دهد عمق خراش ایجاد شده سطحی است و توسط یک پولیش کاری ساده برطرف می شود و یا به پروسه لیسه گیری احتیاج دارد. فرآیند لیسه گیری بهترین راه برای برطرف کردن خراش هایی است که در سطح دو یا سه ایجاد شده اند. بنابراین اگر پس از خرید خودرو، وسیله نقلیه شما دچار خط و خراش هایی در بدنه شد، نیازی نیست نگران باشید چرا که فرایند لیسهگیری یا لیسهکشی به بهترین شکل، مشکل خودروی شما را برطرف خواهد کرد. البته به یاد داشته باشید که مهارت متخصص تاثیر به سزایی در روند کار و تمیزکاری آن دارد.
برخلاف صافکاری PDRکه برای برطرف سازی فرورفتگی های خودرو از جمله فرورفتگی های ناشی از تگرگ و طوفان کاربرد دارد، عملیات لیسهگیری برای خراش های عمقی استفاده می شود. نحوه لیسه گیری خودرو به شرح زیر است:
در آخرین مرحله از لیسه گیری خودرو، نوبت به پولیش کاری می رسد. هدف از انجام این کار، یکنواخت کردن رنگ محل آسیب دیده با سایر قسمت های اتومبیل است. از همین رو نباید از انجام پولیشکاری پس از لیسهگیری غافل شد. با انجام این کار دیگر اثری از خراش ایجاد شده در سطح خودروی شما باقی نخواهد ماند.
در تعمیرگاه های تخصصی برای انجام این کار از رنگ جامد قوی و دستگاه های مدرن و مخصوص استفاده می شود. علاوه بر این، لازم به ذکر است که پیش از انجام لیسه گیری باید از خشک بودن بدنه ماشین اطمینان یابید چرا که در غیر اینصورت، رنگ قبلی پخش شده و شما را با صحنه دلخراشی روبرو می کند.
همانطور که پیشتر دانستیم، لیسه گیری برای از بین بردن خراش های کوچک استفاده می شود. بنابراین بسته به عمق و وسعت خط و خش ها می تواند نیاز به رنگ نداشته و بر ارزش خودرو تاثیر نگذارد.
اما رنگ کاری شیوه ای سنتی است که در تعمیرات اساسی و برای آسیب های جدی مورد استفاده قرار می گیرد. بنابراین می توان گفت که اگر وسیله نقلیه شما در اثر تصادف و یا هر عامل دیگری به رنگ کاری نیاز دارد، بسته به وسعت رنگ کاری از ارزش آن کاسته خواهد شد.
همواره یکی از نگرانی های مالکان خودرو هنگام آسیب دیدگی آن، رنگ کردن خودرو و کاهش ارزش وسیله نقلیه است. اما جای نگرانی نیست چرا که روش های جدیدی به وجود آمده اند تا از این مشکل جلوگیری کنند.
ما یکی دیگر از روش های موجود برای برطرف کردن خط و خش های ایجاد شده روی بدنه خودرو، قلم گیری می باشد. اما قلم گیری تفاوت های چشمگیری با لیسه گیری دارد که در ادامه به بیان این اختلافات پرداخته ایم:
اما دیگر نوع از صافکاری که در این قسمت به شرح آن خواهیم پرداخت، صافکاری لیزری است. یک روش که شیوه ای جدید و نوین است و تنها توسط برخی از مراکز تخصصی انجام می شود.
زمانی که بر اثر تصادف، کارشناسان تشخیص دهند وسیله نقلیه دچار شکنندگی رنگ شده است، از این روش استفاده می کنند. لیسه گیری لیزری به دلیل بهره مندی از ابزار تخصصی، دقت بسیار بالایی داشته و هیچگونه اثری از خط و خراش های ایجاد شده بر جای نمی گذارد.
همینطور به دلیل ظرافت بالا، کمترین تاثیر را بر کاهش قیمت وسیله نقلیه شما دارد. البته لازم به ذکر است که این روش نوین در مقایسه با سایر روش های صافکاری از هزینه بیشتری برخوردار است اما با این وجود ارزش آن را دارد که خودروی خود را به یک مرکز تعمیر لیزری بسپارید.
به راحتی نمی توان یک هزینه مشخص برای لیسه گیری خودرو تعیین کرد چرا که این فرایند به عوامل مختلفی بستگی دارد. از این رو شما می توانید با مراجعه به یک تعمیرگاه تخصصی معتبر از هزینه لیسه گیری اطلاع یابید. از جمله عوامل اثر گذار بر هزینه فرایند لیسه گیری می توان به موارد چون عمق و وسعت خراش ایجاد شده، قدمت خراش، رنگ خودرو، مدل ماشین، نوع شوینده به کار برده شده و مواد لیسه گیری خودرو اشاره کرد.
پاسخ این سوال به عمق و سطح خراش بستگی دارد. اگر خراش ایجاد شده تنها به رنگ رویه آسیب رسانده باشد و بدون استفاده از رنگ خشک بتوان این آسیب را برطرف کرد، از ارزش خودروی شما کاسته نخواهد شد اما در صورتی که عمق خراش ها بسیار عمیق باشد، باید بگوییم که متاسفانه این آسیب سبب افت قیمت ماشین می شود.
در صورتی که عمق خراش به قدری کم باشد که بدون بتونه کاری بتوان خراش را برطرف ساخت، خیر جز رنگ حساب نمی شود اما در غیر اینصورت باید بگوییم بله، فرایند لیسه گیری جز رنگ حساب شده و بر ارزش خودروی شما تاثیر خواهد گذاشت.
پوليش کاري به منظور برطرف سازي برخي از مشکلات نظير از بين بردن خط و خش ها، آفتاب سوختگي رنگ ماشين، کدري رنگ خودرو و … به کار مي رود. اين فرايند عموما به همراه واکس زدن ماشين انجام مي شود و يکي از اقدامات اساسي پس از ليسه گيري خودرو است.
لیسه کاری نیاز به مهارت و دانش کافی دارد از این رو اصلا توصیه نمی شود که این کار را در منزل انجام دهید. در صورتی که مهارت کافی برای انجام این کار را نداشته باشید، ممکن است نه تنها نتوانید خط و خش ها را برطرف کنید بلکه به رنگ وسیله نقلیه نیز آسیب وارد کنید. از این رو توصیه می شود تا این کار را به متخصص و یک مرکز معتبر بسپارید.
از آنجا که ممکن است با گذشت زمان و تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله نور آفتاب، آسیب وارد شده به وسیله نقلیه شما گسترش یابد، بنابراین نیاز است تا در اسرع وقت و در سریع ترین زمان ممکن نسبت به برطرف سازی خراش های ایجاد شده روی بدنه خودرو اقدام کنید. در صورت عدم مراجعه به موقع ممکن است رنگ خودرو آسیب بیشتری ببیند.